sâmbătă, 6 iunie 2015

INVITAȚIE

Importanța mişcării fizice pentru sănătatea persoanelor de vârsta a treia

Activitatea fizică şi exerciţiile fizice ne pot ajuta să rămânem sănătoși, energici și independenţi pe măsură ce îmbătrânim.
Majoritatea adulţilor peste 65 de ani, pot petrece în medie, în fiecare zi câte 10 ore sau mai mult stând culcat, ceea ce îi face grupa de vârstă cu rata cea mai mare de sedentarism. Ei pot plăti un preț mare pentru inactivitatea lor, cu rate mai mari de cădere, obezitate, boli de inima şi moarte timpurie, comparativ cu populaţia generală.
Pe măsura ce înaintăm în vârstă, devine chiar mai important pentru noi înşine să rămânem activi, dacă dorim să fim sănătoşi şi să ne menţinem independenţa. Dacă nu rămâi activ, toate lucrurile care fac parte din rutina zilnică pot deveni din ce în ce mai grele. Aţi putea lupta cu sedentarismul pentru a urmări plăcerile simple, cum ar fi joaca cu nepoţii, mersul pe jos la magazine, activităţi de agrement şi întâlnirea cu prietenii.
Există dovezi ştiinţifice solide că oamenii care sunt activi au un risc mai mic de boli de inima, accident vascular cerebral, diabet zaharat de tip 2, unele tipuri de cancer, depresie şi demenţă.
Treburile de zi cu zi, cum ar fi cumpărături, gătit sau gospodărie care nu durează decât 150 minute zilnic nu contează, deoarece efortul nu este destul de intens pentru a creşte rata bătăilor inimii. Dacă doriţi să trăiţi fără durere, să reduceţi riscul de boli mintale, să fiţi capabili să mergeţi afară şi să fiţi un
vârstnic independent, se recomandă mişcarea prin exerciţii fizice.
Majoritatea oamenilor în vârstă doresc să ţină legătura cu societatea - comunitatea lor, prietenii şi vecinii - şi a fi activ este o modalitate de a se asigura că toate acestea pot continua.
Activitatea fizică este ceva care pune în mişcare corpul: acesta poate include orice, de la mersul pe jos până la sport de agrement.

Primul lucru de reținut, este menţinerea corpului în mişcare pe măsura ce îmbătrânim: la un nivel de bază, înseamnă să ne asiguram că vom petrece tot mai puţine ore stând jos. Acest lucru înseamnă evitarea perioadelor lungi de vizionare TV, utilizare de calculator, de conducere, precum şi cititul, discuţiile sau ascultarea de muzică. În plus faţă de reducerea timpului de sedentarism, vă sfătuim să faceţi cel puțin 150 de minute (2 ore şi 30 de minute) de intensitate moderată, activitate aerobică şi anaerobică în fiecare săptămână. Cel puţin două zile pe săptămână, activitățile sportive ar trebui să includă exerciţii care să consolideze muşchii şi oasele prin activităţi cum ar fi: mersul rapid pe jos, aerobicîn apă, mersul pe bicicletă, exerciţii de fitness-pillates şi stretching, etc.
"Cele mai mari beneficii vin la cei care încep de la zero", spune Dr. Cavill.
"Transformarea dintr-un stil de viaţă sedentar într-unul moderat activ este cea care face diferenţa pentru sănătatea dumneavoastră. Cu cât faci mai multă mişcare, cu atât mai mari sunt beneficiile pentru sănătate. "
Vă aşteptăm să veniţi alături de noi, la Clubul Sportiv Delta Class - Tulcea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu