sâmbătă, 3 octombrie 2015

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice



De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, seniorii asociației noastre s-au reunit din nou, la o masă rotundă pe teme medicale și sociale. Din partea Direcției de Asistență și Protecție Socială, au onorat invitația Asociației Seniori în Acțiune și au participat, doamnele: Zibileanu Ștefania – Director DAPS, Eugenia Iancu și Angela Andrei- șefele Serviciilor de prestații și de servicii socio –medicale(adulți și copii).









Medicii care au avut și de această dată amabilitatea de a explica participanților temele medicale prezentate, au fost: Dr. Ene Marian, Dr. Anghel Rodica și Dr. Cobzariu Lorelai care, a prezentat ca și la întrunirile anterioare, un  produs de terapie alternativa, de data aceasta, gemoderivatul de merișor. Acesta s-a dovedit a fi util nu doar în tratarea diverselor forme de infectii reno-urinare si gastrice, dar are și o acțiune antisclerotică vasculară, de reglare a funcţionalităţii şi motricităţii intestinale, un bun remediu împotriva îmbătrânirii precoce, este un tonic general și de aceea este recomandat în:ateroscleroză hialină de tip senil (cu degenerarea peretelui vascular) tulburări ale tranzitului intestinal (diaree, constipaţie), colon iritabil, colite, meteorism intestinal, colibaciloze, cistite acute şi cronice, senescenţă hormonală, tulburări de menopauză, artrite şi artroze la vârste înaintate, osteoporoză. 
 
A fost adus în discuție și conceptul de calitate a vieții și a fost prezentat raportul CONSILIUL NAŢIONAL AL PERSOANELOR VÂRSTNICE - 2014  cu privire la :”Calitatea vieţii persoanelor vârstnice din Romania”.
S-a reiterat cu aceasta ocazie, cerința mai veche a membrilor asociației, de a fi organizate în oraș centrele de zi, care să fie un devină un real suport, atât pentru persoanele vârstnice semi-dependente cât și pentru aparținătorii acestora, dar și aceea de a putea fi reprezentați în organismele consultative la nivel de comunitate, în vederea participării lor la soluţionarea problemelor pe plan local şi valorificarea competenţelor dobândite în viaţa.

  01-10-2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu