vineri, 17 iunie 2016

CETĂȚENI ACTIVI LA PUTEREA A TREIA



CETĂȚENI ACTIVI LA PUTEREA A TREIA


În data de 17-06-2016, a fost organizată la Brăila  Cafeneau a Seniorilor VIII,  la care au participat reprezentanți ai autorităților publice locale și ai ONG-urilor. Asociația ”Seniori în acțiune” din Tulcea, a fost reprezentată  la acest eveniment de: Dr. Caliga Cornelia, Dr. Anghel Rodica, Hanganu Valentina și Tania Nicolescu.
Cafeneaua Seniorilor este parte a Proiectului ”Cetățeni activi la puterea a Treia”, inițiat de către Confederația Caritas România, în parteneriat cu Asociația CARP Omenia București și co-finanțat printr-un grant din partea Elveției. Acesta se derulează în perioada 01.01.2016 – 30-04-2017 și are intenția de a crește capacitatea persoanelor vârstnice de a participa la influențarea deciziilor și politicilor publice prin dezvoltarea abilităților acestora în a-și formula și solicita drepturile, participând astfel activ, la creșterea calității vieții lor.
Prin organizarea acestor Cafenele ale Seniorilor în care se vor dezbate problemele cu care se confruntă vârstnicii propunându-se și soluții de îmbunătățire a cadrului de asistență a acestora, se vor organiza două sesiuni pentru dezvoltarea competențelor în advocacy și lobby, la care vor participa 30 de seniori. În încheiere, proiectul prevede organizarea unui Forum al Seniorilor - în incinta Parlamentului – astfel că în 2017 România ar putea deveni a doua țară din Europa -  după Irlanda - care va înființa un Parlament ce va reprezenta interesele persoanelor vârstnice, contribuind astfel la asigurarea unui cadru legislativ favorabil persoanelor vârstnice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu