luni, 19 august 2019

Comunicat

                                           COMUNICAT DE PRESĂ
 

În perioada 20.08.2019 – 30.11.2019, organizația Seniori în acțiune desfășoară în Tulcea proiectul Scrisuri și înscrisuri ale seniorilor tulceni, finanțat de CONSILIUL JUDEȚEAN TULCEA în cadrul sesiunii de finanţări nerambursabile, pe anul 2019, din cadrul domeniului Activități Social/ Culturale, având ca partener Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea.

Scopul proiectului este organizarea unor evenimente culturale, care vor spori informarea cetăţenilor în domenii de interes pentru problematica seniorilor, cum ar fi promovarea unui mod de viaţă activ, încurajarea învăţării permanente – esenţiale în prevenirea efectelor distructive ale îmbătrânirii, precum şi promovarea realizărilor culturale ale seniorilor oraşului şi judeţului.
Prin acest proiect vor fi sensibilizate cca. 300 de persoane din municipiu, reprezentanţi ai comunităţii locale, asupra nevoii de implicare în acţiuni, în vederea menţinerii şi păstrării unui rol activ în viaţa socială a persoanelor de vârsta a treia.
Vor fi realizate 2 numere ale revistei ”SENIORII TULCENI” (cu apariție trimestrială, respectiv septembrie – pentru trim. III, noiembrie-decembrie – pentru trim. IV) dar cu paginație și tiraj mărit, care vor constitui atât un mijloc de informare, cât şi o tribună pentru seniorii de diferite etnii în domeniul istoric, cultural, turistic, ecologic, medical, social.
Se va urmări stimularea unui număr cât mai mare de persoane de vârsta a treia (minim 35) – unii chiar personalităţi ale urbei – în scopul de a continua să-și menţină un rol activ în viaţa municipiului, susţinându-se  stimularea creativității vârstnicilor și menținerea interesului pentru informare și cultură.
De asemenea, se va urmări influențarea pozitivă a percepției comunităţii locale cu privire la nevoile reale de implicare a persoanelor de vârsta a treia în acţiuni sociale și va fi promovată îmbătrânirea activă atât la nivelul municipiului, cât și la nivelul județului Tulcea, prin realizarea a 6 evenimente: lansări și mese rotunde la Tulcea, Jurilovca, Isaccea, Sulina și Babadag.
Lansarea revistelor va fi realizată în perioada 13-20.09.2019 și 18-25.11.2019.
Valoarea proiectului este de 19.597 lei, din care 17.430 lei reprezintă finanțarea de la bugetul Consiliului Județean Tulcea.
În spiritul bunelor relații pe care presa tulceană le are cu întreaga comunitate, vă rugăm să ne sprijiniți în diseminarea informației către publicul din orașul nostru.

Cu stimă,
Nicolescu Tania
coordonator proiect

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu